Om mig:  
 
Om min familj: Jag är en familjefar från Tammerfors född 1964 i Virdois. Jag är gift för andra gången och till min familj hör förutom min maka totalt fem barn. Tre barn har redan flugit ur boet till ett eget hem. 
 
Om min utbildning: Till min utbildning är jag förvaltningslicensiat och dessutom är jag ekonom med examina från Tammerfors universitet. Jag har tänkt fortsätta studera i hela mitt liv. Utmaningen just nu är att göra klart min doktorsavhandling och mina studier i italienska.  
 
Om mitt arbete: Jag har arbetat från det jag var ung, och började med att redan som 15-åring samla stubbar på en torvmosse. Under resans gång har skogs- och trädgårdsarbete blivit mig bekant, liksom arbete i mekanisk träbearbetning, byggnadsarbeten, lagerarbeten och kontorsrutiner. Det är viktigt att under sin livstid lära sig utföra arbeten av alla slag eftersom alla sorters arbeten är värdefulla.   
 
Mina längsta karriärer har varit inom den akademiska världen, näringslivet och nu sista åren inom politiken. Mellan åren 1988-1994 var jag under sju år forskare vid Tammerfors universitet, Edinburghs universitet och Finlands Akademi. Vid mitten av 1990-talet tog näringslivet överhanden. Jag ville börja bedriva internationell handel, och jag var också marknadsförare av finsk logistik, kors och tvärs över Europa. 
 
Inom näringslivet har jag även arbetat som industriombudsman i Industrins och Arbetsgivarnas Centralförbund TT i Birkaland, och varit verkställande direktör för Tammerfors handelskammare.
 
Om företagande: Jag har alltid haft en företagaranda, och även i denna stund har jag en liten andel i sju företag. Redan i början på 1990-talet grundade jag, tillsammans med en vän ett gemensamt företag, så min företagarkarriär är redan förhållandevis lång.   
 
Om man inom politiken talar om företagande, arbete, kultur och utbildning, bör man ha personlig erfarenhet, för att veta vad man talar om. I olika företag har jag fått uppleva både hur det känns att vara ”vid avgrundens rand” och ha enorma framgångar.  
 
Företagens verksamhetsområden är inom många olika branscher: förnybar energi, verkstadsindustri, turism, IKT och utbildning. I dagsläget ger de arbetstillfällen till närmare 100 personer i Birkaland och ett tiotal personer i huvudstadsregionen. 
 
Om försvaret: I försvarsmakten är jag reservunderofficer och jag är en stark förespråkare av det egna försvaret och för NATO. 
 
Om politiken: Politiken kom in i mitt liv av en ren händelse - via rekommendation av en vän. År 2000 blev jag tillfrågad om att bli inrikesministerns specialmedarbetare. Innan jag blev parlamentsledamot (2007-) verkade jag även som Samlingspartiets partisekreterare och kampanjchef för Sauli Niinistös presidentvalkampanj.
 
Arbetsuppgifterna som parlamentsledamot har varje dag varit ett stort nöje för mig. Även om någon har tolkat det som "ett skitgöra", har det lärt mig mycket om människorna och om samhället. I ekonomiutskottet har jag fått gå om "Handelshögskolan" igen. Framtidsutskottet har i sin tur väckt mina forskarinstinkter till liv igen. Det går verkligen att ändra på världen genom, att se på den från ett annat perspektiv. 
 
Jag strävar ivrigt mot en ny period som parlamentsledamot för perioden 2015-2019. Jag tror, att det i Finland och i Birkaland finns ett behov av min stora erfarenhet i universitets- och företagsvärlden kombinerat med entusiastisk kreativitet. Vi måste skapa ett framgångsrikt Finland igen.
 
Förtroendeuppdrag: Företagar- och politikererfarenhet har även fört med sig olika förtroendeuppdrag i olika styrelser. För närvarande är jag vice ordförande i förvaltningsrådet för Kemijoki Oy och styrelseledamot för UKK-Institutet. En plats i direktionen för Tampere Kauppaseura ger för sin del en utblick över näringslivet i hela Birkaland. Sedan år 2000 är jag kommunalråd i Tammerfors stadsfullmäktige. Det har även varit intressant att verka som ordförande i delegationen för Tampere Komediteater. Dessutom är jag vice ordförande för Ilves fotbollen. Jag vill lyfta fram att Ilves gick upp till Veikkausliigan.   
 
Om hobbyn Jag har haft många olika hobbyn genom livet. Många av dem har varit väldigt sportiga: fotboll maraton, tennis, golf, innebandy, besök på gym - sport av alla de slag. Sommartid kan man då och då möta på mig på motorcykel.
 
Jag tycker om att resa och att skriva. Alla medel som i familjen finns att tillgå använder vi till resor. Skrivande är även ett naturligt sätt för mig att berätta om mina tankar, fast jag även är mycket talför, som bekanta väl vet (förhoppningsvis kan jag även lyssna). Genom min maka har jag blivit väl förtrogen med teatervärlden. 
 
Om fosterlandet: Jag tror att en av de viktigaste framgångsfaktorerna för Finland i framtiden är en positiv livsattityd och tolerans mot andra människor. Mitt arbete och mina studier utomlands har varit en av de mest berikande faktorerna i mitt liv. Olika sorters människor från olika länder och kulturer, som tillsammans skapar det nya ”Entusiastiska Finland”, där jag vill leva, bo och verka.